contactgegevens voor de pers

 


Ben je van de pers? En wil je meer informatie? Voor high res beelmateriaal, drukproeven, interview aanvragen etc. kun je mailen naar Vincent Merjenberg van Uitgeverij Atlas Contact: vmerjenberg@amsteluitgevers.nl

 

AUTEURSFOTO

Download            een high res foto (rechtenvrij) van Carlijn Vis.

Bij gebruik graag vermelden - Foto: V Photography.

 

FLAPTEKST

Tijdens de Tweede Wereldoorlog zit de jonge Emma in het verzet – totdat de Gestapo op de stoep staat en ze moet onderduiken. Samen met haar vriendje gaat ze van adres naar adres, maar als dit te gevaarlijk wordt, besluiten ze naar Engeland te vluchten.  

Vrij spel is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van een verzetsvrouw. Emma is nu 86 en voelt nog altijd de drang om zich te verzetten. Onafhankelijk en eigenzinnig, net als in de oorlog dus, maar nog steeds op de vlucht. Op de vlucht voor het verleden. Wat lijkt op een spannend avonturenverhaal, blijkt voor Emma een confronterende geschiedenis. Lukt het haar om te ontsnappen aan haar herinneringen?

 

OVER DE AUTEUR

Carlijn Vis (1983) werkte bij Quote Media (ELLEgirl en Quote), NRC Media (nrc.next) en Dutch Media (Winelife). In 2011 heeft ze haar vaste baan opgezegd om het boek af te maken, Haar oma is de laatste vrouwelijke Engelandvaarder die nog leeft. Ze interviewde haar over de Tweede Wereldoorlog, het verzet, de drang naar vrijheid en nog veel meer. Deze gesprekken vormen de basis van haar debuutroman Vrij spelCarlijn woont en werkt in Amsterdam als freelance schrijver. 


 


Theater Carre, 4 mei 2012, Amsterdam.